Maak het jezelf makkelijk!

Vandaag een tip die ik ontdekt heb die het makkelijker maakt om met dingen te beginnen waar je tegenop ziet.

Je kent het wel. Eigenlijk moet je stofzuigen, maar je hebt geen zin. Of: ik zou weer eens die tante moeten bellen die altijd zo over haar gezondheid klaagt. Voor mij persoonlijk is ook het schrijven van een blog post nogal eens een drempel 😉 .

Ik heb een simpel truukje gevonden waarmee het een heel stuk makkelijker wordt om iets, waar je tegenop ziet, tóch te doen. Zeg in gedachten tegen jezelf: “ik sta mezelf toe om gemakkelijk …” en dan datgene waar je tegen opziet.

Bijvoorbeeld:

  • Ik sta mijzelf toe om gemakkelijk om meer salaris te vragen.
  • Ik sta mijzelf toe om gemakkelijk X aan te spreken op zijn gedrag.
  • Ik sta mijzelf toe om gemakkelijk naar de sportschool te gaan.

Eventueel kun je er een tijdstip aan hangen (vanmiddag, morgen, etc.).

De tip klinkt misschien idioot, maar probeer het eens. Ik merk bij mijzelf dat dit simpele zinnetje mij direct uit de stemming “lastig, geen zin, ik kan het niet, het lukt toch niet” haalt. In plaats daarvan gaat mijn brein onderzoeken of de taak inderdaad makkelijk zou kunnen zijn, en ik kom ik snel in de stemming “ik kan het, het stelt niet zo veel voor”.

Het mooie aan de formulering “ik sta mijzelf toe” is dat het geen enkele druk oplegt. Als je tegen jezelf zegt “ik moet vanmiddag echt …” ervaar je druk en stress om datgene te doen. Dat kan helpen, maar het is een minder productieve gemoedstoestand. Als je jezelf druk oplegt om meer salaris te vragen, ga je krampachtig de onderhandeling in. Bovendien ben je waarschijnlijk tevreden met jezelf als je het alleen maar gevraagd hebt. En als het niet lukt om datgene te doen wat je van jezelf moest doen, voel je jezelf een mislukkeling: “ik kan het niet”.

Experimenteer eens met dingen voor jezelf makkelijk maken. Werkt het voor jou?

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Subscription Form

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

1 gedachte over “Maak het jezelf makkelijk!”

Plaats een reactie