Sociale angsten verminderen in een uur

Ik heb een video gemaakt om een probleem te behandelen waar ik zelf ook veel last van gehad heb: sociale angsten. Angst om de straat op te gaan, naar een feestje te gaan, etc. Of gewoon (te veel) bezig zijn met wat andere mensen over je denken. Emotional Freedom Technique of EFT is een effectieve manier om sociale angsten te verminderen. In mijn video pas ik EFT toe, en daarnaast geef ik nog wat tips om met je sociale angsten om te gaan.

Dus, wil jij je sociale angsten verminderen? Kijk dan mijn video!

Veel succes! En vergeet niet een reactie achter te laten. Ik ben erg benieuwd wat deze vorm van therapie je gebracht heeft.

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Subscription Form

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

7 gedachten over “Sociale angsten verminderen in een uur”

 1. Dag Jeroen, ik heb jouw videoinstructie over het verminderen van angsten nu een een aantal keren bekeken en meegedaan. Het slaat bij mij heel goed aan. Ik heb mijn leven lang al sociale angst. In het bijzonder trilangst. Soms is is het een hele poos niet actief en dan steekt het de kop weer op. Vorig jaar is mijn vriendin overleden en ik ben dat nu nog volop aan het verwerken. Het gekke is dat juist in periodes dat ik geestelijk in de put zit, die trilangst kans ziet om mij te belemmeren in mijn doen en laten. Ik hoop dat je aanvoelt wat ik bedoel. Misschien dat je mij nog wat specifieke tips kunt geven om toe te passen?

  Beantwoorden
  • Hoi Gerrit,

   Bedankt voor je openhartige reactie. Gecondoleerd met het overlijden van je vriendin.

   Ik heb twee tips voor je:

   1. Laat je lichaam trillen, als het dat wil. Ik weet dat je liever niet trilt: het ziet er gek uit, misschien gebeuren er ongelukjes door het trillen, misschien schaam je je ervoor. Probeer dat zoveel mogelijk los te laten. Zeg tegen je lichaam: als jij wilt trillen, dan mag dat. Wat een ander er ook van vindt. Jij mag van mij trillen, het is oké. En laat het gebeuren als het gebeurt.

   Op deze manier stap je uit de strijd met je eigen lichaam. Er komt zo ruimte om stress en spanning uit het verleden te ontladen. Dit gebeurt vanzelf, als je het trillen niet langer onderdrukt.

   2. Wanneer je gaat trillen, verplaats je aandacht dan naar je lichaam. Ga bijvoorbeeld heel bewust je voeten voelen.

   Ik vermoed dat je, wanneer je trilt, heel veel gedachten hebt: wat stom dat ik tril, wat moeten anderen wel niet denken, etc. Deze gedachten verhogen de spanning in je lichaam. Schenk er zo min mogelijk aandacht aan. Dat doe je door heel bewust je aandacht te verplaatsen naar je lichaam. Je voeten voelen is een goede manier om dit te doen.

   Wanneer je je aandacht verplaatst naar je lichaam, wordt je automatischer rustiger en meer ‘present’. Andere mensen merken dit ook. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn van het effect van deze simpele oefening!

   Let wel: het is een _oefening_. Hoe vaker je bewust je aandacht naar je lichaam verplaatst, hoe beter je er in wordt, en hoe comfortabeler je wordt in sociale situaties. Heel vaak zal je aandacht toch ‘gekaapt’ worden door gedachten, maar blijf je aandacht gewoon terugbrengen naar je lichaam. Niks is belangrijker dan je lichaam voelen in elk moment. Blijf oefenen!

   Daarnaast heb ik vandaag een nieuw filmpje gepubliceerd over het accepteren van sociale angst. Daar ben jij misschien ook mee geholpen. Je vindt hem hier: https://jeroenvrijkorte.nl/2020/08/je-hoeft-sociale-angst-niet-te-overwinnen-eft/

   Hopelijk ben je hiermee geholpen!

   Beantwoorden
   • Dag Jeroen,

    Heel hartelijk bedankt voor je uitgebreide reactie. Reken maar dat ik ermee aan de slag ga. De manier waarop jij mij nu adviseert is nieuw voor mij. Dus ik ben zeer benieuwd en laat je zeker weten hoe mij het ermee vergaat. Ben vanmiddag ook nog bezig geweest om een soort van protocol voor mijzelf te maken, gebaseerd op jouw video’s en tips op jouw site. Mag ik dat jou mailen dat jij er eens overheen leest om te kijken of ik dat zo goed heb gedaan. Ik wil je de tijd dat je ermee bezig bent best wel betalen. Geen punt. Ik denk nu eindelijk een belangrijke sleutel in handen te hebben om mij te ontdoen van mijn sociale angsten. Nogmaals hartelijk bedankt Jeroen!

    Beantwoorden
    • Hoi Gerrit,

     Je mag me altijd benaderen via mijn contact pagina. Ik wil je protocol best bekijken. Ik weet nog niet of ik daar een vergoeding voor wil, dat hangt van de inhoud en hoeveelheid werk af. Dus stuur het gerust op, dan kijk ik even.

     Beantwoorden
 2. Hallo Jeroen,

  Hartstikke bedankt,ik ga al je sessies die nodig zijn uitproberen.
  Ik heb nou die van de angst en wat andere van me denken geprobeerd.

  Beantwoorden
 3. Hallo Jeroen,

  Ik heb al zoveel verschillende therapieen gevolgd, maar tot op heden heeft dit me weinig tot niets opgeleverd, behalve dat ik nog meer ben gaan piekeren. Tot ik EFT tegenkwam en las dat de ‘gewone’ therapie je tot logisch denken aanzet, iets wat ik dus weet en het me laat denken: er is iets mis met me.
  Ik heb nu deze video voor het eerst meegedaan en wil mezelf EFT aanleveren en – mocht het nodig zijn – de therapie volgen met behulp van een therapeut. Ik heb enorm veel last van angst, angst voor afwijzing en de angst dat mensen me niet mogen, slecht over me denken. Dus ik ga deze video zeker vaker luisteren, want ik nu al het idee dat het me meer gebracht heeft, dan de afgelopen jaren (cognitieve therapie, schematherapie, praten met diverse psychologen, etc).
  Mijn dank!

  Met vriendelijke groet,
  Ellen

  Beantwoorden

Plaats een reactie