Het Inner Reconciliation programma

Het beste zelfhulpprogramma dat ik ooit heb aangetroffen – en ik heb er best wat geprobeerd – is Inner Reconciliation van mijn leraar GP Walsh. Dit programma is levensveranderend.

Mijn ervaring met Inner Reconciliation

Toen ik begon met Inner Reconciliation, had ik nauwelijks interesse in spiritualiteit. Ik wilde vooral meer succes en meer dingen in mijn leven. De achterliggende aanname (waar ik mij onbewust van was), was dat die dingen buiten mijzelf me gelukkig(er) zouden maken.

Na Inner Reconciliation doorlopen te hebben, is spiritualiteit extreem belangrijk voor mij. Ik maak zo’n beetje alles ondergeschikt aan mijn meditatiebeoefening. Maar belangrijker: Inner Reconciliation heeft mij onvoorwaardelijk levensgeluk gegeven. Ik geniet van wereldse dingen, maar ik heb ze niet nodig om gelukkig te zijn. Na het doorlopen van Inner Reconciliation ervaar ik een gevoel van tevredenheid en gemoedsrust dat geheel van binnen komt. Het is niet afhankelijk van de omstandigheden in mijn leven.

Dit is een hele fijne ervaring. Mijn leven verloopt niet altijd zoals ik dat wil. Soms krijg ik wat ik wil, soms niet. Soms verlies ik iets, of iemand die me dierbaar is. Het hoort allemaal bij het leven. Voorheen zou ik me om dat soort dingen zorgen maken, misschien bang zijn, ontevreden zijn. Tegenwoordig kan ik genieten van de dingen die ik krijg, en ook tevreden zijn als ik niet krijg wat ik wil. Het maakt niet zo veel uit. Bovendien: morgen kan het weer anders zijn.

Je kunt zelfs diep verdriet of een diepe teleurstelling ervaren met een achtergrond van tevredenheid en geluk. Dat klinkt misschien gek, we hebben geleerd dat we òf blij, òf verdrietig kunnen zijn. Niet allebei tegelijk. Maar dat klopt niet. Het is heel goed mogelijk om dolgelukkig verdrietig te zijn. Verdriet is gewoon een ervaring die bij het leven hoort. Je kunt genieten van verdriet als je er geen probleem van maakt – als je er geen toestand van maakt die vermeden moet worden. Als je geen weerstand hebt tegen verdriet, wordt het een mooie ervaring waar je zeker van kunt genieten.

Wat is Inner Reconciliation?

Inner Reconciliation is een online programma dat bestaat uit wat theorie en vooral veel geleide meditaties. De meditaties vind ik het beste onderdeel van Inner Reconciliation. Ik begon zelf aan Inner Reconciliation met heel weinig ervaring met meditatie. Inner Reconcilitation transformeerde mij tot een gevorderde mediteerder in slechts enkele maanden.

Als je ooit wel eens gemediteerd hebt, herken je misschien een bepaalde frustratie dat deze tijdsinvestering niet zo veel lijkt op te leveren. Dat hoor ik althans vaak van mensen die wel eens gemediteerd hebben.

Inner Reconciliation is anders. De instructies zijn zo goed, dat de voordelen van meditatie al heel snel je dagelijks leven gaan infiltreren. En dat ga je merken. Na enkele weken Inner Reconcilitation geoefend te hebben, heb je:

 • Meer contact met je lichaam;
 • Een hogere opmerkzaamheid;
 • Je bent meer in het moment;
 • Je bent minder in je hoofd bezig;
 • Je bent beter in staat andere mensen aan te voelen;
 • Je hebt meer ‘presence’ en charisma.

Dit kun je allemaal bereiken met eenvoudige, geleide meditatie-oefeningen van ca. 20 minuten per dag. Het is niet moeilijk.

Het programma bevat veel verschillende soorten meditaties.

 • Zitmeditatie met ogen open en ogen dicht;
 • Loopmeditatie;
 • Spreekmeditatie.

Die combinatie van meditatievormen is heel krachtig. Het is de beoefening van al die verschillende vormen die er voor zorgt dat je in je dagelijkse leven profijt ervaart van je meditatie. Meditatie is zo niet beperkt tot stil zitten met je ogen dicht: je leert dat je op ieder moment van de dag en tijdens iedere activiteit kunt mediteren. Je bent meer in het moment, en je geniet meer van alles wat je doet.

De verschillende niveau’s

Inner Reconciliation is opgedeeld in 3 niveau’s, die je apart moet aanschaffen.

Level 1

In level 1 staat het beoefenen van meditatie centraal. Je leert vier verschillende meditatievormen. Daarnaast helpt de theorie je om helderder te krijgen wat je wilt in je leven, en dat te accepteren. Ten slotte leer je contact maken met jezelf en de basis voor het oplossen van innerlijke conflicten.

Level 2

Level 2 gaat meer over het verminderen van stress en streven. En het is daar behoorlijk goed in. Langzaam leer je, door middel van verschillende meditaties en andere technieken, om je grip op je leven meer en meer los te laten.

Dat klinkt misschien als iets negatiefs, maar het tegenovergestelde is waar. Je stopt met je zorgen maken over de toekomst, over wat er allemaal fout zou kunnen gaan. En daardoor ontstaat er juist ruimte voor nieuwe mogelijkheden, om je creativiteit te laten opbloeien.

Level 2 zal je gelukkiger maken, ongeacht waar je staat in je leven.

Level 3

Level 3 is het meest spirituele onderdeel van Inner Reconciliation. Dit niveau bevat meer theorie – het gaat diep in op de subjectieve aard van waarneming en de werking van ons ego. Daarnaast bevat het veel oefeningen die geïnspireerd zijn op de “directe weg naar bevrijding” uit het Boeddhisme.

Dat klinkt misschien wat zwaar, maar de oefeningen zijn heel krachtig, praktisch en simpel. Je leert dat we allemaal een bepaalde ‘bril’ dragen waardoor we de werkelijkheid zien. Die bril bepaalt voor een groot deel hoe gelukkig of succesvol je bent. Dezelfde gebeurtenis kan een mislukking zijn, of een eerste stap naar ultiem succes zijn. Je ‘bril’ bepaalt hoe je de gebeurtenissen in je leven interpreteert. En die interpretatie bepaalt vervolgens hoe je je voelt: goed of slecht.

Stukje bij beetje word je beter in staat om je directe ervaring te onderscheiden van de interpretatie die je eigen ‘bril’ toevoegt. Langzaam gaat je bril verdwijnen, en ga je dingen zien zoals ze daadwerkelijk zijn. Dit is een belangrijke stap richting meer geluk en succes.

Voor wie is Inner Reconciliation?

Ik vind het lastig om een duidelijke doelgroep aan te wijzen voor Inner Reconciliation. Ik denk dat iedereen baat heeft bij meditatie, meer contact met het lichaam en zichzelf beter leren kennen. Je moet wel een geld- en tijdsinvestering willen doen. Maar dat betaalt zich in ruime mate terug.

Is Inner Reconciliation hetzelfde als mindfulness?

Inner Reconciliation is mindfulness met nog een hoop extra’s, zoals:

 • De vaardigheid van het ondervragen en begrijpen van jezelf;
 • Emotional freedom technique;
 • Harmonious human model – leren om in harmonie te leven met jezelf.

Tot slot

Ik hoop dat ik de voordelen van Inner Reconciliation over heb kunnen brengen. Heb je nog vragen? Laat een reactie achter!

Ben je geïnteresseerd in Inner Reconciliation? Bekijk dan de website van GP’s OM School.

 

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Verwerken...

Bedankt! Je ontvangt een email ter bevestiging.

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

Plaats een reactie