Free Caspar Zwart

Update: Caspar is weer vrij.

Ik heb wel eens gedacht, dat als Jezus terug zou komen op aarde, hij onmiddellijk in de gevangenis zou worden gestopt. Jezus was een rebel: hij had maling aan conventies en regels, en nam geen blad voor de mond om dingen te benoemen die niet door de beugel konden. Zo iemand wordt niet gewaardeerd door de autoriteiten, en óók niet door een groot deel van de mensen. Hij brengt onrust! Zo kon het gebeuren, dat iemand die niemand kwaad deed, ter dood veroordeeld werd.

In de tussentijd is er niet zo heel veel veranderd. Je denkt misschien van wel, maar dat valt best tegen. Nog steeds zijn de autoriteiten, en een groot deel van de mensen, niet blij met iemand die laat zien wat er niet klopt. Of iemand die zich niet aan de regels wil houden, hoe onbenullig ook. Maakt niet uit of iemand overlast veroorzaakt, of van grote waarde is voor zijn omgeving. De regels handhaven is een doel op zich geworden.

Een hedendaagse rebel is Caspar Zwart. Twee maanden geleden heb ik hem ontmoet, en schreef ik over hem. Caspar zet zich in om een heel aantal misstanden aan de kaak te stellen, onder andere in de jeugdzorg en in de omgang met daklozen.

Caspar doet geen vlieg kwaad. Hij is vrij en vol van liefde. Veroorzaakt geen overlast. Ik ben een aantal keren bij hem geweest. Dit is niet iemand waartegen de samenleving beschermd dient te worden. Integendeel, we zouden er beter aan doen naar hem te luisteren.

Helaas zit Caspar op het moment van schrijven vast. Uit pure wanhoop hebben de autoriteiten hem een gebiedsverbod opgelegd voor het Malieveld, en hij is opgepakt. De kans is groot dat hij nog wel een aantal maanden vastzit.

In mijn optiek hoort iemand als Caspar niet thuis in de gevangenis. Daarom doe ik de oproep: Free Caspar Zwart!

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

Plaats een reactie