Faalangst overwinnen – EFT

Bij faalangst leg je jezelf heel veel druk op om te slagen, zelfs als je geen controle hebt over de situatie. Je kan bijvoorbeeld last hebben van faalangst bij:

  • Een toets, test of examen;
  • Een sollicitatie;
  • Autorijden;
  • In sociale situaties, bijv. een nieuw iemand leren kennen.
  • Dating en seks;
  • Een presentatie of publiek optreden geven.

Faalangst is niet alleen heel vervelend, maar het kan er ook voor zorgen dat je minder goed presteert. Hoog tijd dus, om er wat aan te doen.

Bij faalangst spelen twee dingen:

  • Een sterke wens om de controle te hebben over de onzekere uitkomst van een situatie;
  • Een sterke overtuiging dat de uitkomst van de situatie veel zegt over jou als persoon – vooral bij een uitkomst die jij als negatief ervaart. Je maakt de situatie in je hoofd dus groter dan hij in werkelijkheid is.

In de onderstaande video gaan we aan de slag met EFT (Emotional Freedom Technique). We gaan jouw zenuwstelsel toestemming geven om af en toe te falen. Daardoor kun je meer ontspannen in situaties waar je voorheen veel druk voelde, en daardoor ga je beter presteren.

Is je faalangst minder geworden? Laat het weten via een reactie hieronder (openbaar), of gebruik het contactformulier (privé).

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Subscription Form

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

Plaats een reactie