Over mij

Portretfoto van Jeroen Vrijkorte

Hallo, ik ben Jeroen Vrijkorte. Leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben in 2018 begonnen met mijn coachingpraktijk.

Waarom zou ik jou kunnen coachen?

Het grootste deel van mijn leven heeft angst een belangrijke rol gespeeld. Ik kon altijd prima functioneren in de maatschappij, maar er was wel altijd angst. De alledaagse dingen: verlegenheid, bezig zijn met wat anderen van me vinden, geen fouten durven maken, bang om afgewezen te worden. En uit deze alledaagse angsten volgen hele serieuze problemen: stress, lichamelijk klachten, uitstelgedrag, perfectionisme, mezelf niet durven laten zien in relaties. Problemen die een enorme impact hadden op de kwaliteit van mijn leven.

Lang heb ik me afgevraagd waarom ik banger was dan andere mensen. Bij veel mensen zie je dat alledaagse angsten minder worden, naarmate ze ouder worden. Maar bij mij leek er niks te veranderen. Er waren nog genoeg situaties waarin ik niet anders kon dan me te gedragen als een vijfjarig kind. En daar baalde ik dan vervolgens als een stekker van.

Uiteindelijk heb ik mijn “antwoord” gevonden in spiritualiteit. En daarmee bedoel ik niet een geloof. Spiritualiteit draait om zelfonderzoek. En daarin heb ik de sleutel gevonden om “mezelf” te veranderen.

Maar ik ben natuurlijk niet coach geworden om mezelf te veranderen. Ik gun jou een leven zonder angst. Ik heb ontdekt dat ik met behulp van “presence”, geduld, vriendelijkheid en mijn kennis van de werking van de menselijke psyche, andere mensen kan helpen te veranderen. Of, beter gezegd, meer zichzelf, authentieker te worden. Laat mij je helpen om je maskers langzaam maar zeker af te zetten.

Visie

Mijn visie op coaching of therapie is dat je al perfect bent, zoals je bent. Ik ga niet proberen om je te repareren. Ik ga je ook geen druk opleggen om dingen te doen die je niet wilt doen. Het laatste wat ik wil, is dat je een strijd aangaat met jezelf.

In plaats daarvan help ik je om jezelf en de wereld om je heen beter te zien. Neutraler, vriendelijker. En dat op zich is genoeg om een enorme verandering in je persoonlijkheid teweeg te brengen.

Achtergrond

Mijn achtergrond is technisch. Ik ben afgestudeerd in numerieke aerodynamica. Daarna heb ik jarenlang als computerprogrammeur gewerkt. Maar nu ben ik dus coach. Het leven is niet altijd logisch (dat van mij in ieder geval niet 🙂 ).

Die rare achternaam komt doordat ik uit Twente kom. Daar is het niet raar.

Verder ben ik voorzitter van de sprekersvereniging Domstad Toastmasters en soort van slapend Georgist.