Over mij

Portretfoto van Jeroen Vrijkorte

Hallo, ik ben Jeroen Vrijkorte. Leuk dat je mijn website bezoekt!

Ik ben in 2018 begonnen met mijn coachingspraktijk in Gouda. Ik kom oorspronkelijk uit Twente.

Mijn verhaal

Een groot deel van mijn leven heeft angst een belangrijke rol gespeeld. Ik kon altijd prima functioneren in de maatschappij, maar er was wel altijd angst. De alledaagse dingen: verlegenheid, bezig zijn met wat anderen van me vinden, geen fouten durven maken, bang om afgewezen te worden. En uit deze alledaagse angsten volgen hele serieuze problemen: stress, lichamelijk klachten, uitstelgedrag, perfectionisme, mezelf niet durven laten zien in relaties. Problemen die een enorme impact hadden op de kwaliteit van mijn leven.

Lang heb ik me afgevraagd waarom ik banger was dan andere mensen. Bij veel mensen zie je dat alledaagse angsten minder worden, naarmate ze ouder worden. Maar bij mij leek er niks te veranderen. Er waren nog genoeg situaties waarin ik niet anders kon dan me te gedragen als een vijfjarig kind. En daar baalde ik dan vervolgens als een stekker van.

Uiteindelijk heb ik mijn “antwoord” gevonden in spiritualiteit. En daarmee bedoel ik niet een geloof. Spiritualiteit draait om zelfonderzoek. En daarin heb ik de sleutel gevonden om “mezelf” te veranderen.

Ik heb ontdekt dat ik met behulp van “presence”, geduld, vriendelijkheid en mijn kennis van de werking van de menselijke psyche, andere mensen kan helpen te veranderen. Of, beter gezegd, meer zichzelf, authentieker te worden.

Visie op coaching

Mijn visie op coaching of therapie is dat je al perfect bent, zoals je bent. Ik ga niet proberen om je te repareren. Ik ga je ook geen druk opleggen om dingen te doen die je niet wilt doen. Het laatste wat ik wil, is dat je een strijd aangaat met jezelf.

In plaats daarvan help ik je om jezelf en de wereld om je heen beter te zien. Neutraler, vriendelijker. En dat op zich is genoeg om een enorme verandering in je persoonlijkheid teweeg te brengen.

Opleiding

Ik ben afgestudeerd in de numerieke aerodynamica aan de TU Delft. Natuurlijk ben ik ook opgeleid om coachingswerk te doen. Mijn belangrijkste leermeester is GP Walsh geweest van het MasterHeart Institute.

Naast mijn opleiding bij het MasterHeart Institute heb ik ook diverse cursussen gevolgd bij het Lefkoe Institute. Hierdoor ben ik goed geworden in het herkennen en ontkrachten van onbewuste overtuigingen die een bepaald probleem in stand houden.

Mijn analytische vaardigheden versterken mijn coaching heel erg: ze helpen mij om snel tot de essentie van een probleem te komen.

Zelfacceptatiecoach

Ik noem mezelf “zelfacceptatiecoach” – dat beschrijft goed wat ik doe. Ik help jou alle aspecten van jezelf accepteren. Als je dat doet, dan wordt je leven een heel stuk leuker en makkelijker. En je relaties worden 10x beter.

Het is een bewuste keuze van mij om géén opleiding psychologie te doen. Persoonlijk geloof ik dat ik uit een psychologieboek niks kan leren wat jou helpt. Ik ben niet geïnteresseerd in informatie over mensen.

Ik wil van jou horen wat er in jou speelt. Ik wil ruimte maken voor wat er is, maar nooit mocht zijn. Als dat lukt, dan heb je geen diagnose, medicijnen of ingewikkelde therapie meer nodig. Je geneest jezelf.

Meditatieleraar

Ik ben een ervaren meditatieleraar. Wil je van mij leren mediteren? Kom dan eens langs op een meditatieavond, die ik aanbied via Mediteren Gouda.

Andere tips:

  • Lees mijn artikel over leren mediteren;
  • Lees het boek Ware meditatie van Adyashanti.

Programmeur

Naast mijn werk als coach heb ik een deeltijdbaan als computerprogrammeur.

Hobbies

Ik zing, speel piano en gitaar. Soms deel ik daarvan een video. Ook houd ik er van om lekker buiten te fietsen, te wandelen of te zwemmen.

Maatschappijvisie

Ik geloof dat het voor niemand nodig is om te lijden. Je zult niet altijd krijgen wat je wilt. Soms zul je pijn hebben of ziek zijn. Lijden en slachtofferschap ziet niet in deze omstandigheden. Je kunt het veranderen in acceptatie en zelfleiderschap.

Dit betekent overigens niet dat het jouw fout of schuld is als je lijdt of in een lastige positie zit. Het had niet anders kunnen zijn. Gebruik deze situatie om te groeien in zelfliefde.

“The only difference between a crisis story and a success story is the ending.”

Gelukkig groeien we als mensheid enorm in bewustzijn. Als je kijkt hoeveel mensen bezig zijn met hun eigen groei, authentieke spiritualiteit, of simpelweg bewuste keuzes maken in hun leven… het verschil met tien jaar geleden is gigantisch!

Het is een mooie ontwikkeling. Ik ben er deel van en hoop er ook iets aan bij te dragen.

Verder vind ik het krankzinnig dat er zoiets als armoede bestaat. Alsof we niet bij machte zijn om iedereen onderdak, kleding, voedsel en zorg te geven. Het moet mogelijk zijn.

Ik ben ook een beetje econoom en aanhanger van het Georgisme.

Ten slotte geloof ik heel erg in persoonlijke vrijheid en (medische) autonomie.

Social media

Ik ben actief op LinkedIn.