Een nieuwe richting

Ik heb mijn ontslag ingediend bij ORTEC. Ik ga een nieuwe richting inslaan in mijn leven.

Waarom ontslag?

Ik heb deze keuze vooral op intuïtie genomen. Dat maakt het wat lastig uitleggen, want intuïtie is niet overdraagbaar van persoon tot persoon. Maar het komt er op neer, dat ik het gevoel had vast te zitten in een situatie die niet helemaal was wat ik wilde. Ik zat al een tijd vast, omdat ik ook niet helder kreeg wat ik dan wél wilde. Uiteindelijk heb ik besloten om dan maar een andere situatie te creëren door mijn ontslag in te dienen.

Wat was er precies mis met mijn situatie?

Bij ORTEC kon ik niets met mijn macro-economische inzichten en idealen. Mijn werk als software-maker voelde daardoor leeg: niet werkelijk belangrijk of betekenisvol.

Wat was er goed aan mijn situatie?

Uiteraard ook heel veel dingen, anders had ik de knoop wel eerder doorgehakt. Bij ORTEC had ik:

  • genoeg intellectuele uitdaging;
  • de mogelijkheid om creatief te zijn, nieuwe dingen te maken;
  • altijd iets te leren;
  • leuke collega’s;
  • een prima salaris.

Het spreekt voor zich dat het geen makkelijke keuze was om hier afstand van te doen, maar ik ben wel blij dat ik de keuze gemaakt heb.

Wat ga ik nu doen?

Voorlopig doe ik het even zonder baan. Ik ga eerst in alle rust bij mijzelf te rade wat ik nu eigenlijk wil bijdragen aan de wereld. Daarna ga ik onderzoeken hoe ik dat in de praktijk kan invullen.

Wat betekent dit voor mijn blog?

Ik blijf gewoon over economie bloggen, 1 of straks misschien 2 keer per week. Ik merk dat me dat enorm helpt om mijn gedachten te structureren. Daarnaast zal ik ook af en toe schrijven over mijn carrièreswitch. Dat is voor mezelf fijn, en – wie weet – een inspiratiebron voor anderen.

Reflectievragen

Ik wil afsluiten met een drietal vragen. Deze zijn vooral leuk als je net een pensioenoverzicht gekregen hebt van je pensioenfonds. In plaats van je af te vragen Hoe komen ze aan dit bedrag? (een raadsel) of Wanneer kan ik stoppen met werken? (nu), vraag jezelf:

  1. Wat zou ik doen als ik niet zou hoeven werken?
  2. Zou ik daar voldoening uit halen?
  3. Wat houdt mij tegen om dat nu te gaan doen?

Het wordt pas leuk als je de vragen echt serieus probeert te beantwoorden. Succes!

Stop ontevredenheid!

Ervaar je op dit moment pijn, verdriet, angst, onzekerheid, woede, jaloezie of ontevredenheid? Gebruik mijn gratis meditatie Terug in balans om je snel beter te voelen.

Nieuwe posts direct in je inbox?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe posts? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Deze verschijnt 2x per maand.

Als bedankje ontvang je mijn gratis meditatie Terug in balans.

Subscription Form

Zelfstandig werken aan jouw groei

Wil je meer handelingsvrijheid, meer presence en minder zorgen? Leer het gewoon thuis, vanuit je luie stoel, met mijn nieuwe cursus loslaten.

Samen werken aan jouw groei

Het snelst groei je met 1-op-1 ondersteuning van een goede coach of therapeut. Ik kan je helpen om jouw specifieke knelpunten boven tafel te krijgen en te genezen.

Plaats een reactie